Motorcykler der kan benyttes til kursus

En motorcykel der er egnet til gruskørsel og lettere offroad kan være mange ting. Vores kurser er beregnet for de større ‘adventure’ motorcykler. Gerne 500 kubik og opefter. Du behøver altså ikke en crosser eller en egentlig enduro motorcykel. Eksempler på egnede motorcykler er BMW GS-serien, KTM adventure-modellerne, Honda Africa Twin, Husqvarna 701 Enduro eller Yamaha XT-modellerne. Der er mange andre der kan benyttes, ovenfor er blot nævnt nogle få. Herunder er også en række foto af motorcykel modeller der vil være egnede. Er du i tvivl om din motorcykel kan benyttes, så tøv ikke med at kontakte os.

Honda Africa twin.jpg
Husqvarna 701.jpg
KTM 690 enduro.jpg
KTM 1290 Adv r.jpg
BMW R1200GS.jpg
Triumph explorer.jpeg
Duvati multistrada.jpg
BMW f800gs.jpg
BMW F650GS.jpg
Yamaha XT660 Tenere.jpg
KTM 990 Adventure R 09.jpg
Suzuki v-strom.jpg
Triumph tiger 800.jpg
KTM 790 adv.jpg
Yamaha tenere 700.jpg
Honda africa twin old.jpg

Dækvalg til kursus

En vigtig detalje er hvilke dæk din motorcykel er udstyret med. Almindelige gadedæk er måske tilstrækkelige til en hurtig omvej af en grusvej. Men hvis du ønsker at deltage på kurset anbefales det at du monterer egentlige knopdæk. Eksempler på knopdæk der kan anbefales, og som også kan fungere på vej, er TKC80, Anakee Wild og Mitas E07 og E10. Jo større knopper, jo bedre greb.

Dæk med grovere dækmønster. En dæk af denne type anbefales til kursus.

Dæk med grovere dækmønster. En dæk af denne type anbefales til kursus.

Personligt udstyr

Hos gruskursus.dk går vi meget op i sikkerhed. Herunder kan du læse mere om hjelm, støvler og generelt udstyr. Vi anbefaler at man altid kører i fuldt sikkerhedsudstyr. Herunder jakke, bukser, handsker, rygskjold. Og gerne knæbeskyttere eller brynje. Under kursus skal der altid køres i minimum støvler, handsker og hjelm.

Hjelm

Hjelm skal være godkendt og uden fejl eller skader. Hjelmen skal være af ’fullface’ typen der også beskytter hageparti. Det er tilladt at benytte flip-up/klap-op hjelme. Men ved kørsel skal de være slået ned.

Fullface hjelm

Fullface hjelm

Cross hjelm

Cross hjelm

Enduro / Adventure hjelm

Enduro / Adventure hjelm

Støvler

Korrekt fodtøj er vigtigt når man kører motorcykel i terræn eller uden for asfalt. Derfor er det vigtigt at du har offroadegnede motorcykelstøvler på når du er på kursus.

Adventure støvler er et kompromis mellem komfort og beskyttelse.

Adventure støvler er et kompromis mellem komfort og beskyttelse.

Crossstøvler er gode at have ved offroad kørsel.

Crossstøvler er gode at have ved offroad kørsel.


Har du spørgsmål til personligt udstyr så kontakt os endelig